2013/07/25

Aamukahvit laiturilla

Kyllä mökillä on sitten mukavaa! Kurkkuun kasvaneen, todennäköisesti suolla alkunsa saaneen, kaktuksen vuoksi olen ottanut viimepäivät suhteellisen iisisti. Kai se on rauhakseen ottamista, jos taapertaa tuntitolkulla metikössä kiivetäkseen jollekin hitsin tunturille? No palaan siihen asiaan myöhemmin. Tänään me päätettiin isän, äidin ja J:n kanssa viedä mökkilomailu ihan uudelle asteelle ja kärrättiin itsemme aamupalalle laiturille auringon paisteeseen. Itse nautiskelin ihan perussetin, eli kaurapuuroa marjoilla sekä kookosrasvalla höystettynä. Jälkkäriksi kuppi kahvia ja Puhdistamolta maistiaiseksi saatu minttuinen raakasuklaapatukka jaettuna neljään pekkaan. Ai että. Ei voisi päivä enää paremmin alkaa!

Joillekin muillekin olisi ilmeistä päätellen maistunut pari palaa suklaata...


Olen nyt mutustellut tuota raakasuklaata viime viikkoina muutaman patukan verran ja onhan se kyllä ihan tajuttoman hyvää. Pahimpaan makeannälkään riittää yksi tai kaksi palaa, joten kyljetkin kiittää tästä maidottomasta ja sokerittomasta makupalasta. Seuraavaksi pitäisikin ehdottomasti kokeilla tehdä suklaata itse ja Puhdistamolta näyttäisikin saavan käteviä suklaapakkauksia tätä kokkailua varten. Onko joku testannut?

Vielä olisi edessä tämä ilta mökin rauhassa ennen paluuta Espooseen. Arvaatte varmaan kiinnostaako tippaakaan.. No mutta onneksi tässä on niin paljon mitä odottaa! Kuten esimerkiksi kolmen viikon päästä koittavat häät. KÄÄK. Viikonloppuksi olisikin suunnitteilla kaikenlaisia hääjärjestelyjä ja flunssan parantelua. 

Mitäs suunnitelmia siellä on loppuviikolle?

Kivaa torstaita nuppuset ja paljon aurinkoisia terkkuja pohjoisesta!

PS. Arvatkaapa mikä huomenna saapuu? No tietysti minun hääpuku!

EN // Morning cafe moment at our summer cottage.

Photos: Olympus OM-D E-M5 + M. Zuiko 45mm f1.8 ja M. Zuiko 12mm f2.0


2013/07/23

Voit kutsua minua MM-mitalistiksi!

Huomenta ystävät rakkaat pitkästä aikaa! Nyt voin aavistuksen omaista ylpeyttä uhkuen kertoa, että luette tällä hetkellä MM-mitalistin blogia! Kyllä! Ihan uskomatonta. En oikein vielä käsitä sitä itsekään miten tällaiseen suoritukseen yllettiin, mutta niin siinä vain kävi. Jalat on edelleen koko perjantain ja lauantain jatkuneista peleistä niin krampissa, että kaikki liikehtiminen tekee kipeää. Mustelmia kropasta löytyy about sata, mutta mitäpä se haittaa, kun pääsin taistelemaan maailmanmestaruudesta näin uskomattoman porukan rinnalla.

Lähtötunnelmat suolle olivat ajoittaisesta sateesta ja +12 asteen lämpötilasta huolimatta hyvinkin korkealla! Uudet vihreät pelipaidat loistivat vielä mudattoman puhtaina ja hymyt olivat vähintäänkin korvissa!


Ilmeistäkin sen näkee, että kivaa on! Tänä vuonna mukana oli muutamia ystäviä, jotka menettivät niin sanotun suoneitsyyden, mutta eipä tainnut ketään kaduttaa, että lähtivät mukaan tähän taisteluun. Vaikkakin pelien välillä märissä kamppeissa töröttäessä paleli niin, että hampaat löivät yhteen ja kylmästä kangistuneet jäsenet piti toden teolla lämmitellä ennen pelikentälle astumista.


Ennen ensimmäistä peliä asiaan kuuluu teipata kengät jalkaan ilmastointiteipillä. Muuten voit olla sataprosenttisen varma, että popot jäävät kiinni suon syövereihin, etkä todennäköisesti nää niitä enää koskaan.


Sitten mennään! Naiset puolustusasemissa ja amerikkalainen ystävämme maalissa. Me pelasimme sekasarjassa, jossa säännöt menevät niin, että maalivahdin lisäksi kentällä tulee olla viisi pelaajaa, joista vähintään kahden pitää olla naisia. Meillä tämä toteutui onneksi erittäin hienosti, kun tyttöjä oli päivästä riippuen 8-10, joten saimme lyhyillä vaihdoilla vaihdettua kentälle koko ajan tuoreita jalkoja. Kentästä riippuen vaihtoajat olivat minuutista muutamaan minuuttiin, sillä joillakin kentillä upotti haaroihin saakka, kun taas toisilla kentillä ei tarvinut tarpoa turpeessa kuin nilkkoja myöten.


Kaikki omistautuivat jokaiselle ottelulle ihan täysillä. Kukaan ei himmaillut, vaikka meidän naisten joukosta löytyi vain yksi ainut oikea jalkapalloilija. Meidän miehet sen sijaan olivat kaikki maalivahtia lukuunottamatta vähintäänkin jonkin sortin harrastelijoita, eli omalla mittapuullani hyvinkin pro-kavereita jalkapalloilun saralla. Mitä märempi kenttä, sen "helpompi" omaa aluetta oli puolustaa, kun vastustajankin liikkeet olivat hitaampia ja pallo ui märässä mudassa. Toki märkä kenttä tarkoitti myös sitä, että pelaaminen oli fyysisesti ihan äärettömän raskasta. Heittäytymistä vaadittiinkin siis toden teolla eikä kukaan tainnut säästyä kokovartalo mutakylvyiltä.

Vasemman puoleinen kuva by: Kari Seppänen

Pelien välillä otettiin lepoa kisakatsomossa, jossa osa porukkaa taisi lauantaina ottaa pienet unetkin. Oli aika väsynyttä sakkia, kun perjantain paardit olivat venähtäneet aamun pikkutunneille saakka. Pelasimme perjantaina siis kaksi ottelua ja lauantaiaamuna oli seuraava peli starttaamassa klo 10.00. Kuvittelimme kaikki, että tämän ottelun jälkeen pelit loppuvat siihen meidän tippuessa jatkosta, joten ei olisi paha rypistys raahautua aikaisin aamulla suolle, pelata yksi peli, ja mennä jatkamaan lyhyeksi jääneitä yöunia. Asiat ei menneet ihan niinkuin kuvittelimme, sillä pelit jatkuivatkin lauantai iltapäivällä kuuteen saakka, kun meidän joukkueemme osoittautuikuin lähes voittamattomaksi.


Lyhyen lepotauon jälkeen matka jatkui kohti pelikenttiä. Meillä oli edessä vielä kaksi ottelua, sillä olimme jo taistelleet tiemme neljän parhaan joukkoon. Tämä tuleva ottelu siis ratkaisisi sen, pääsemmekö pelamaan finaaliin vaiko pronssiotteluun.


Vaihtoaitiossa seurattiin pelejä silmät tarkkoina ja koitettiin pysyä lämpimänä. Lauran kanssa keksittiin hyvä keino ja survouduttiin saman toppatakin sisään hytisemään odottaessamme pelivuoroamme.



Välillä jännitys tiivistyi niinkin käsinkosketeltavaksi, että siskoni pisti ihan kädet ristiin meidän puolestamme.


Ja Laura seurasi ottelua henkeä pidättäen.


Kunnes sitten.... MAALI! Ja voitto! Me päästiin finaaliin!


Finaaliottelu alkoi suoraan edellisen pelin päätyttyä ja kun siirryimme finaaliareenalle, olivat ilmeet aika epäuskoiset. Meitä vastassa olisi Venäjä, jonka tiesimme pelaavan todella kovaa. Peli oli ihan äärettömän jännittävä ja kentän ympärille kokoontunut yleisö mylvi. Venäläisillä oli mukana omat valtavat kannattajajoukot, jotka heiluttivat venäjän lippuja huutaen ROSSIJA! Suomalaiset koittivat pistää parastaan ja huutaa päälle SUOMI! Fiilis oli ihan sanoinkuvaamaton ja vieläkin tulee kylmät väreet tätä upeaa finaaliottelua miettiessäni.


Me teimme ensimmäisen maalin ja johdimme ottelua vielä toisen puoliajan loppupuolella. Kunnes sitten, tapahtui yksi pieni epäonninen virhe oman maalimme lähellä ja peli olikin tasan 1-1.


Tästä seurasi vielä kiihtyvä jännitysnäytelmä, jonka lopputulemana Venäjä viimeisteli ottelun 2-1 juuri, kun pilli soi ottelun päättymisen merkiksi. Ilmeet olivat joukkueemme jäsenillä ensin hyvin pettyneet hävityn finaalin vuoksi, mutta parin minuutin kuluttua taas juhlittiin. Hei me voitettiin kuitenkin MM-hopeaa! (Paitsi katsokaa meidän maalivahtia keltaisessa paidassaan.. :D )



Palkintolavalle marssittin siskoni eli joukkueenjohtajamme johdolla yleisön hurratessa.


MM-mitalit kaulassa on helppo hymyillä.


Uskomaton viikonlopppu! Kahdeksan peliä, kuusi voittoa, yksi tasapeli ja finaaliottelun tappio. Mieletön tunnelma. Huikea joukkue ja koko tiimi. Ihan paras!

Kiitos Vacas Locas ja Telinekatajat! 

Ensi vuonna lähdetään kirkastamaan mitali.

PS. Täällä kesäloma jatkuu mökkeillen perheen kanssa pohjoisessa! Palataan pian astialle.

EN // We won silver in Swamp Soccer World Championships!


2013/07/18

Suofutiksen MM-kisat - täältä me tullaan!

Tätä hetkeä on taas odotettu koko pitkä vuosi, mutta nyt se on vihdoin ja viimein käsillä. Suofutiksen MM-kisat Hyrynsalmen Vuorisuolla starttaavat huomenna! Meidän joukkueemme on vanha tuttu Vacas Locas, joten jos satut huudeille niin tulehan kannustamaan meidän sekalainen seurakuntamme maailmanmestaruuteen!


Meikäläisestä ei taida ainakaan ennen sunnuntaita hirveästi kuulua, sillä aion uppoutua rypemään turpeisessa suossa nahkakuulan perässä ja jamittelemaan ystävien seurassa Swamprockissa. Sää näyttäisi tänäkin vuonna olevan vanha tuttu +13 astetta vesisateineen kaikkineen, joten ei muuta kuin toppatakki niskaan ja menoksi! 

Jos muuten kiinnostaa seurata suofutiksen tapahtumia vähän blogia reaaliaikaisemmin, niin kannattaa kuikkia silloin tällöin Instagrammin puolelle. Yritän päivitellä sinne kuvia, mikäli nettiyhteydet keskellä ruuhkaista suoaluetta pelittää!

Wish us luck! Niin ja tulevaa huikeeta viikonloppua kaikille teillekin sinne ruutujen toiselle puolen!

EN // Swamp Soccer World Championships - here we come!