2013/03/11

Alppitunnelmaa espoolaisittain

"Meil on metsässä nuotiopiiri." Tai olisi ollut, jos oltaisiin löydetty nuotiopaikka. Sitä etsiessä päädyttiin lauantaina haahuilemaan pitkin Bodom-järveä. Ei näkynyt kirvesmurhaajaa saatika notskimestaa, mutta sitäkin enemmän hiihtäjiä! Tunnelma oli kuin perinteisessä alppikylässä konsanaan, kun ihmiset nautiskelivat terassilla auringon porottaessa pilvettömältä taivaalta. Ainut mikä muistutti vuorien puuttumisen lisäksi meidän olevan edelleen koto-Suomessa oli ympäriltä kantautuva puheensorina ainoastaan kahdella kotimaisella kielellä.

Jos miinustaisi korvia vihvoman tuulen, tämä oli aika lähellä täydellistä kevätsäätä.
Sanalla sanoen; keli oli kertakaikkisen upea.



Torttu ja Pökö pääsivät tällä kertaa mukaan retkelle. Muut jätettiin julmasti kotiin päivätorkuille.





Alppitunnelmaa Bodom-järven patiolla.







Neuvottelua järvenselällä seuraavasta suunnasta.




Nokat käännettiin tunnin samoilun jälkeen kotia kohti.




Nuotioita ei löytynyt ja autokin juuttui kinokseen. Selkeästi oli aika pakata reput ja suunnistaa kotiin käryyttämään niitä pahuen soijanakkeja. Termarista kaadettu kaakatti lämmitti mieltä kotonakin, sillä juotiinhan sitä kuitenkin perinteisistä retkimukeista.

Aurinkoista viikkoa nuput!

Ensi viikonloppuna tämä retkikunta lähtee uudelle yritykselle löytää kadoksissa oleva nuotiopaikka (joka muuten löydettiin siinä lähdön hetkillä viimein kartasta...)

Kuvat: Olympus OM-D E-M5 + M. Zuiko 17mm f1.8


2013/03/05

OM-D mikä kapine!

Mää en kestäää! Olen niin innoissani, että saatan räjähtää! OMG mikä kamera!

Niin kevyt ja niin laadukkaan tuntuinen peli, että kyllä tässä vähemmästäkin hymyilyttää, vaikka sataakin lunta näin kevään kunniaksi ja auto on edelleen mäsänä. Koko eilinen ilta meni hypistellessä uutta tulokasta ja täytyy kyllä ihmetellä, että miksi ihmeessä en ole jo vuosi sitten siirtynyt kuvaamaan tällä menneen ajan henkeä huokuvalla kaverilla? No nyt se on kotiutettu ja meidän yhteinen taival voi alkaa. Olkoon se aurinkoinen ja ruusuinen. Tarkempaa analyysia tästä retron ulkomuodon omaavasta kapineesta kerron hieman myöhemmin, mutta tässä nyt kuitenkin muutamat kuvat jotka on pikaisesti näpsäisty eilisen testauksen tuloksena kamerassa olevalla hauskalla art-filterillä.








Kyseessä on siis Olympus OM-D E-M5, joka on peilitön järjestelmäkamera. En ostanut kittipakettia ollenkaan, vaan pelkän rungon ja siihen lisäksi valovoimaisen M.Zuiko 45mm f1.8 linssin. Seuraavana ostoslistalla onkin jo 17mm laajakulma, mutta ei sitä mopolla mahottommiin, toteaisi äitini tähän väliin hyvin viisaasti. Katsotaan, josko kesällä olisi synttärikeijut suosiollisia.

Mitäs sanotte, eikös ulkoasu ainakin ole aika miellyttävä?

(Ja sehän luonnollisesti on se tärkein seikka valokuvatessa. NOT.)


2013/03/01

On siis kevät! Mutta missä on perinteinen kevätreissu?

Hiphurraa! Nyt on kevät! Aurinko paistaa ja vettä sataa! Linnutkin laulaa, mutta sirkkojen soittoa ei kyllä ole vielä meikäläisen korviin kantautunut. 

Joka tapauksessa kohta saa heittää topparyököt naftaliiniin ja antaa tilaa keveämmille pukineille. Kyllä muuten polttelisi varata perinteinen kevätreissu Keski-Eurooppaan, jotta voisi ottaa ikäänkuin varaslähdön kesään. Jotenkin kuitenkin tuntuu, ettei ihan paalut siihen riitä, kun sattumoisin on tuo yläkerran rakennus alkamassa ensi kuussa ja heti sen perään ne pahuen häät. Niin ja joku maailmanympärysmatkakin häämöttää horisontissa. Naukaistiinkin juuri Cookin saarten väliset lennot (Rarotonga-Aitutaki), jotka oli ihan jäätävän hintaiset. Melkein viisi sataa euroa yhteensä meiltä kahdelta reilun puolen tunnin potkurikonekyydeistä! Oh my.

Viime keväinen reissu suuntautui minnekäs muualle kuin Sveitsiin, jossa J polvistui ja minä sanoin TAHDON. Mieli halajaisi takaisin näihin maisemiin, sillä edellisestä kerrasta on kohta puoli vuotta aikaa. 



Kesä taasen startattiin road tripillä Norjaan. Ai että oli hauskaa, vaikka seurassa olisi ollut parantamisen varaa (vitsi vitsi).



Syksyllä päräytettiin takaisin Sveitsiin, sillä pojat halusivat kipaista kevyen vuorimaratonin. Hullut suomalaiset.



Tämän vuoden kevätreissu jää siis välistä mikäli ei voiteta lotossa, mutta kesälle ollaan kuitenkin suunnittelemassa pientä kaveriporukan ryhmärämää kohti itää. Ainakin Viipuri ja Pietari olisi tarkoitus katsastaa, joten riippuen budjetista sekä käytettävissä olevasta matka-ajasta nähdään ehditäänkö jopa Moskovan Punaiselle Torille saakka. Ai että ois siistiä. Syksylle on tulossa yksi pieni pyrähdys ulkomaille ennen grande matkaa, mutta siinäpäs ne sitten olisikin tälle vuodelle. Tai sanotaanko vaikka näin, että onhan sitä siinäkin. Reissua reissuhulluille ihan nokko.

Millaisia matkasuunnitelmia teillä on?

Mieletöntä alkavaa kevättä ystävät! 

May this be the spring to remember.