2013/01/29

Photari ilmaiseksi?

Hei sinä, joka olet aina halunnut Adoben Photoshopin koneellesi, mutta et ole raskinut pulittaa kyseisestä lystistä itseäsi kipeäksi. Nou hätä! Enni nimittäin vinkkasi, että nyt se onnistuu ilman niitä paikallisia oravannahkojakin. Klikkaa itsesi siis kipin kapin TÄNNE ja lataa Photari, InDesign ja kaikkea muuta kuvaa koneellesi ihka ilmaiseksi! Nyt meikäläinenkin sai heittää uskollisesti palvelleen Gimpin roskakoriin ja harjoitella yhteistyötä vanhan tutun Lightroomin sekä uuden Photarin kanssa.


Otathan huomioon, että nämä ei nyt sitten luonnollisestikaan ihan niitä uusimpia versioita, mutta ainakin tällainen amatööri pärjää oikein hyvin myös vähän vanhemmalla ohjelmistolla. Syy miksi nämä ovat nyt kaikelle kansalle vastikkeetta ladattavissa on jokseenkin hämärän peitossa, mutta täältä voit lukea lisää kyseisestä sekaannuksesta.

Ei muuta kuin hyvät yöt ja nyt latailemaan!


Round The World - lennot ja parit faktat

Viime viikolla ostaa naukaistiin ne meidän häälennot maailman ympäri. Reittiähän pyöriteltiin mielissä aika pitkään, sillä alunperin halusimme ihan ehdottomasti lähteä matkaan Etelä-Amerikan kautta. Valitettavasti sekä budjetti, että aikataulu tulivat siinä määrin vastaan, että todettiin olevan viisainta jättää kyseiseen mantereeseen tutustuminen toiseen kertaan. Joten tässäpä teille lupaamiani faktoja meidän tulevaan häämatkaamme liittyen!

Päälentoreittimme tulee olemaan seuraavanlainen:


HKI - Lontoo - San Fransisco // Los Angeles - Cookin saaret - Auckland - Sydney - Hong Kong - Lontoo - HKI


Matka-ajat eri kohteissa?

Startti 15.11.2013 ja paluu kotiin 8.2.2014

Lontoo - pari yötä
California - 1 viikko
Cookin saaret - 1 viikko
Uusi-Seelanti - 3 viikkoa
Australia - 1,5 viikkoa
Kaakkois-Aasia - 5,5 viikkoa

Mistä lennot nyt sitten buukattiin? 

No Britanniasta tietenkin! Euron ollessa puntaan nähden tällä hetkellä vahvoilla, on nyt erittäinkin suotuisa aika shoppailla mm. näitä maailmanympärysmatkoja tai vaikkapa keskimäärin saman verran maksavia merkkilaukkuja. Yhtiö, jonka kautta lennot ostettiin on Travel Nation. Pyysimme tarjoukset myös kotimaisilta toimijoilta Kilroylta sekä Work&Travel Companylta, mutta brittiläisen toimiston tekemä tarjous vei kyllä ihan kirkkaasti tällä kertaa voiton. Tilanne voi olla eri, jos olet esimerkiksi opiskelija, sillä silloin opiskelija-alennukset voivat olla todella merkittävät.

Entäpä se hinta?

Näille lennoille tuli hintaa hippasen vajaat 1700 euroa per kärsä. Tähän toki lisäksi tulee Kaakkois-Aasian sekä Cookin saarten sisäiset lennot, mutta niihin ei paria satasta enempää tule menemään. Nythän Travel Nationilla on ihan super Australia day-tarjous lähes vastaavasta lentoreitistä kuin meillä! Eli jos vaihdat Hong Kongin tilalle Tokion, lennot irtoaa vielä muutamaa satasta halvemmalla! *VINK VINK*

Lentoyhtiöt?

Tämä meidän Round The World-lippumme on Air New Zealandin. Kaikki muut "päälennot", lukuunottamatta väliä Lontoo - San Fransisco sekä Hong Kong - Lontoo, lennetään myös kyseisen lentoyhtiön koneilla. Nämä kaksi muuta lentoa liidellään Virgin Atlanticin siivin, joka on ANZ:n kumppani. Kummastakaan yhtiöstä ei meillä ole aikaisempia kokemuksia, joten kertokaas te mikäli sellaisia löytyy!

Mitä muuta?

Viisumiasioita en ole vielä selvitellyt, sillä kyllähän tässä lähtöön on niin paljon aikaa, että no problemos. Autonvuokrauksesta sen verran, että aiomme hankkia menopelin Uudesta-Seelannista todennäköisesti melkein koko ajaksi sekä lisäksi ajella San Fransiscosta Highway 101:stä Los Angelesiin. Hyväntekeväisyyskohde jossa voisimme viikon pari Kaakkois-Aasiassa työskennellä, on vielä etsinnän alla, mutta ihan hyviä vaihtoehtoja ollaan jo löydettykin. Kerron näistä jutuista lisää sitten myöhemmin.

Mitä kohdetta odotan reissulta eniten?

Kyllä se on se upea ja mystinen Uusi-Seelanti. Me aiotaan J:n kanssa pöristellä jonkin sortin mini-vanilla maata ristiin rastiin Taru Sormusten Herrasta-kuvauspaikkojen jäljillä, samalla nauttien upeista maisemista ja toivottavasti päästään myös vaeltelemaan. Jos joku ei siis tiennyt, niin sekä Hobitti- että TSH-trilogiat on kuvattu tässä kyseisessä maassa. Vaikka lähes kaikki lavasteet elokuvien kuvauspaikoilta on purettu, on siellä luonnollisesti vieläkin ne käsittämättömän upeat luonnonpuitteet, joissa voi taatusti kuvitella näkevänsä niin haltijoita, hobitteja kuin örkkejäkin. Läheltä Aucklandia Rotoruan kaupungista löytyy kuitenkin yhä edelleen se ihka oikea Hobittila. Sanomattakin lienee selvää, mennäänkö me käymään siellä vaiko emme.

Kysykää ihmeessä, jos jokin asia tarkemmin kiinnostaa! 

Vastailen niihin oikein mielelläni.

terkuin Neiti Nuhanenä *niisk*


2013/01/28

Häät Hämeen Linnassa

Viikonloppu meni tuttuun tapaansa ohi yhdessä hujauksessa. Lauantaina oltiin J:n siskon häissä upeassa Hämeen Linnassa. Ja kyllähän siellä oli niin nättiä eikä ollenkaan kolkkoa, kuten minun etukäteismielikuva kyseisestä paikasta oli. Morsian oli hyvin kaunis upeassa puvussaan ja sulhanen tietysti komea. Intiimit ja hillitysti koristellut talvihäät, juuri sellaiset meikäläisenkin makuun sopivat.











Hyvin simppelillä linjalla mentiin myös meidän juhlatyylissä. Minulla oli ylläni siskon lainamekko ja J:llä juuri hankittu uusi puku, jota metsästettiin varmaan puoli vuotta kissojen ja koirien kanssa. Kyllä muuten testattiin niin Tiger Of Swedenit, Turo Tailorit kuin Selecteditkin, mutta lopulta tarpeeksi kapealahkeiset puvunhousut löytyvivät Zarasta, joten koko setti lähti sieltä mukaan. Mies tykkää selkeästi pillifarkkujen lisäksi myös pillipuvunhousuista, vaikka ilmeestä päätellen voisi kuvitella, ettei uusi kostyymi miellytäkkään. J:llä taisi olla vaan joku hetkellinen ransu hääkakkua odotellessa!

Morsiamen isoäiti muuten tuumasi meille juhlan tuoksinassa, että kylläpä te olette koko nuoriso sellaisia linnaihmisiä. Taisi arvon lady viitata siihen, että meidänkin häitä tullaan tanssimaan elokuussa jonkin sortin linnassa. Varmaan arvaattekin missä ;)

Mukavaa uutta viikkoa kuomat!


2013/01/22

Ei oo totta! Nyt ne on varattu!

Arvaatteko jo mitkä?

NO NE MAAILMANYMPÄRYSLENNOT

En tiedä oikein miten päin olisin, sillä tämän hetkinen fiilis on jotain uskomattoman ja käsittämättömän välimaastosta. Olen niiiiin valmis lähtemään matkaamaan maailman ääriin, näkemään uusia kaupunkeja, kokemaan uusia kulttuureja, fiilistelemään upeita maisemia, maistelemaan uusia ruokia ja ennen kaikkea lomailemaan jossakin kaukana poissa. Hetki pieni tässä vielä menee, että päästään nakkaamaan rinkat selkään, sillä startti on 15. marraskuuta tänä kuluvana vuonna. Ai että. Mä en ehkä kestä!

Lake Toba, Indonesia / Hong Kong

Cinque Terre, Italia

Lake Toba, Indonesia / Phu Quoc, Vietnam

Cinque Terre, Italia

Kerron tarkemmin meidän reitistä, hinnoista, käyttämästämme brittiläisestä matkatoimistosta, aikeistamme tehdä matkan aikana vapaaehtoistyötä sekä todellisesta honeymoon-kohteesta hieman myöhemmin. Tätä koko asiaa on pakko vähän makustella, sillä en ole itsekään vielä oikein käsittänyt, että lentolippujen pitäisi kolahtaa postilaatikkoon ihan näinä päivinä. Pääsemme siis ihan oikeasti vihdoinkin toteuttamaan unelmiemme matkan! Kolme kuukautta. Hela tiden, ihan vaan lomalla.

NJEEEE!!!


2013/01/14

Häämatka maailman ympäri

Kai se alkaa olla pakko uskoa, että tämä meidän haaveidemme häämatka alkaa vihdoin ja viimein konkretisoitua. Sekä minä, että J saimme nimittäin esimiehiltämme suostumuksen pitää ensi marraskuun lopusta alkaen kolmen kuukauden sapattivapaan, jolloin lähdemme matkalle maailman ympäri. Yli vuosi tätä on suunniteltu ja nyt siihen ei enää ole edes ihan niin järkyttävän paljon aikaa. Ja kyllähän sitä hyvää kelpaakin odottaa! Tässä on kuitenkin niin omat kuin rakkaan ystävänkin häät tanssittavana ennen sitä! Niin ja ullakon rakennusprojektikin saattaa tässä kevään aikana vaatia oman aikansa.. Tässä meidän alustava reittisuunnitelma, joka vielä ehtinee elää, sillä lentoja ei voi ostaa ennen kuin maalis-huhtikuulla.


Helsinki - LA - Honolulu - Apia (Samoa) - Auckland - Sydney - Bangkok - Cebu (Filippiinit) - Hong Kong - Helsinki

Harmiksemme Etelä-Amerikka jää nyt seuraavaan kertaan, sillä pelkästään sinne olisi voinut uhrata tuon koko kaavailemamme matkustusajan. Meidän pääkohteemme onkin siis Uusi-Seelanti, jossa aiomme viettää kuukauden päivät. Loput pari kuukautta mennään sitten fiiliksen mukaan, vaikka toki nämä etukäteen päätettävät lentokaupungit asettavat raamit koko reissulle. Eipähän unohdu liian pitkäksi aikaa köllimään riippumattoon yhdelle biitsille. Kolme kuukautta ei sinällään ole mahdottoman pitkä aika, joten parempi ettei edes tee liiaksi suunnitelmia, vaan menee sinne minne nokka näyttää ja viipyy siellä missä parhaiten viihtyy. Vaikka lentojen pääkohteet pitääkin etukäteen lyödä lukkoon, niin matkustusajankohtia voi toki muuttaa ja ostaa lisäksi mantereen sisäisiä lentoja, kuten Kaakkois-Aasiassa aiomme tehdä.

Muille reissukuumeisille siis pieni varoituksen sana:
Jonkin sortin matkafiilistelyä pitkin vuotta on tällä kanavalla luvassa!
 
Kylläpäs tästä viikon ankeimmasta päivästä tulikin tällä kertaa erityisen hymyilyttävä.

Mitäs teidän maanantaihin oi ystävät?

PS. Eiliset häämessut ei kyllä olleet yhtään mun juttu. Saaraa sen sijaan oli kiva treffata ja päästiin tosi hyvin yhteisymmärrykseen puvun yksityiskohdista.


2013/01/08

Lajinomaista on vain vapaus

Varmaan aika moni on lukenut viime päivien uutisointia delfiinien vuosittaisesta jahdista Japanin rannikolla. Kolme vuotta sitten tehty koskettava dokumentti The Cove kuvasi vedenalaisten piilokameroiden avulla delfiinien teurastusta kyseisessä Taijin poukamassa, jossa sama raaka kohtelu jatkuu yhä edelleen dokumentin saamasta suuresta kansainvälisestä huomiosta huolimatta. Tämä käsittämätön meininki tuntuu kuohuttavan monien läheisteni tunteita naamakirjassa, eikä ihan suotta. 

Kuinkahan moni eläintarhoissa, sirkuksissa ja delfinaarioissa vieraileva ihminen oikeasti miettii näytillä olevien eläinten surullista kohtaloa? Onkohan kukaan koskaan ajatellut, että se eläintarhan vetonaula on mahdollisesti voitu vangita luonnosta ja suljettu pieneen häkkiinsä vain ihmisten viihdykkeeksi? Kenellä on oikeus itsekkäästi kääriä rahat villieläinten pyydystämisestä, myymisestä ja vankeuteen tuomitsemisesta? Eikö vapauden olisi kuuluttava kaikille - myös eläimille?

Photo by: Jo-Ann McArthur/ We Animals

Usein eläintarhoja kuulee puolustettavan uhanalaisten lajien säilyttämisellä. Mutta kun asiaa tarkastelee tästä suojelunäkökulmasta, niin vain kolmasosa esimerkiksi Korkeasaaren eläimistä ylipäätänsä on uhanalaisia, joten suurin osa lajeista on tuomittu vankeuteen tarkoituksenaan vain viihdyttää ihmisiä. Yksilöiden säilömisen sijaan lajien suojelemisen kannalta olennaisempaa olisikin resurssien keskittäminen suoraan eläinten elinympäristöjen suojeluun. 

Jos haluaa tutustua luonnonvaraisiin eläimiin ja niiden elintapoihin, on eläintarhoja parempi vaihtoehto erilaiset loukkaantuneita luonnonvaraisia eläimiä hoitavat keskukset. Näiden ensisijaisena tavoitteena on palauttaa eläimet takaisin luontoon, ja toiminta tapahtuu yleensä eläinten, ei maksavien asiakkaiden, ehdoilla. (Lähde: Animalia)

Toistan jälleen kerran peri-suomalaiseen tapaani, että tämän postauksen tarkoituksena on herättää ajatuksia ja keskustelua. Aikomukseni ei ole tuomita ketään, kuka ehkä toimii toisin kuin itse toimisin (eli en käy eläintarhoissa/delfinaarioissa tms.), sillä kyllähän maailmaan mielipiteitä mahtuu. Muitakin, kuin omani.

Vai herättääkö tämä asia teissä mielipiteitä?